Nederland staat voor een grote woningbouwopgave. In minder dan 10 jaar tijd moeten ruim 950.000 woningen worden gerealiseerd. Dat vereist veel van de bouwsector. Leden van de VSB zetten zich daarbij in om de sector zoveel mogelijk te ontzorgen én bij te dragen aan een veilige werkomgeving. Neem HTI Steigerbouw, dat zich recent aansloot bij de Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven.

HTI Steigerbouw is onderdeel van HTI Wijchen, een bedrijf dat de toelevering en verhuur van bouwmaterialen verzorgt. Hiermee kunnen bouwbedrijven hun bouwplaatsen efficiënt en volledig inrichten. Om de bedrijven daarbij zoveel mogelijk te ontzorgen, worden zij bediend door één aanspreekpunt.

HTI Steigerbouw

Onderdeel van HTI Wijchen is HTI Steigerbouw. Ook hier geldt dat klanten zoveel mogelijk uit één hand worden bediend. Teken- en berekenwerk, transport, levering en montage en demontage worden door HTI Steigerbouw verzorgd. De kennis en ervaring van het bedrijf wordt vooral ingezet in nieuwbouwprojecten in de woning- en appartementenbouw, maar regelmatig wordt het bedrijf ook ingeschakeld voor renovatie. Het werkterrein breidt zich daarbij steeds verder uit zodat HTI Steigerbouw inmiddels landelijk opereert. Een mooi voorbeeld van het werk van HTI Steigerbouw is het Technoforum te Wijchen waar het bedrijf het steigerwerk levert, inclusief steigergaas en kapconstructies voor de nieuwbouw van het project.

Omdat veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan bij HTI Steigerbouw trad het bedrijf recent toe tot VSB. Met de snelle groei die het bedrijf kent, is er veel aan gelegen om de kwaliteit en veiligheid ook voor de toekomst te kunnen waarborgen. Met de VSB Waarborgregeling – een keurmerk voor kwaliteit en veiligheid – is dat gegarandeerd. Tegelijkertijd biedt VSB een netwerk waar kennis wordt gedeeld en samen wordt gewerkt aan maximale veiligheid bij het werken op hoogte.