The Yellow Academy (Waalwijk) is door de VSB erkend als opleider voor de functies Monteur en 1e Monteur Steigerbouw. De erkenning vond plaats na toetsing door een onafhankelijke auditor en voordracht door het bestuur.

Achtergrond

Het (de)monteren van steigers is een specialisme, dat alleen door goed geschoolde en ervaren medewerkers wordt beheerst. Het is immers de verantwoordelijkheid van de monteur of het montagebedrijf, dat er in de latere gebruiksfase tientallen beroepsgroepen dagelijks veilig op steigers kunnen werken. Daarmee is de monteur niet alleen verantwoordelijk voor zijn eigen veiligheid, maar juist ook voor die van anderen.

Om de vakbekwaamheid voor het monteren en demonteren alsook het inspecteren aantoonbaar te maken, is in de Richtlijn Steigers een scholingsstructuur vastgelegd. Met de vakbekwaamheid die hiermee wordt verworven, wordt ook bijgedragen aan veiligheid, veilig werken en veiligheidsperceptie op elk niveau. Daarvan profiteren niet alleen werkgever en opdrachtgever, maar vooral ook de werknemer die hiermee langer en betrokken werkzaam kan blijven in de steigerbouw.

In lijn met de scholingsstructuur voor de steigerbouw, kent de VSB de status van Erkend Opleider toe als er sprake is van een opleidingsorganisatie die gericht is op kwaliteit, cursusmateriaal heeft dat voldoet aan de vigerende eind- en toetstermen voor functies in de steigerbouw en beschikt over kundige en ervaren trainers en cursuslocaties en -faciliteiten die zijn ingericht op het realiseren van de leerdoelen. Na toetsing bleek The Yellow Academy aan al deze voorwaarden te voldoen en kon het bedrijf worden voorgedragen als VSB Erkend Opleider.

Erkende opleiders verplichten zich tot periodieke controletoetsen met als doel de voortdurende geschiktheid als Erkend Opleider te garanderen. De geldigheid van de erkenning is daarom gesteld op 3 jaar.

The Yellow Academy

The Yellow Academy is een nieuw opleidingscentrum waar beroepsgerichte trainingen worden gegeven. Bij de opleider staat persoonlijke aandacht tijdens de trainingen voorop; de cursist staat daarmee altijd op de eerste plaats. Dit concept werkt omdat ons hele team met gepassioneerd en met volle overtuiging te werk gaat.