Vorige week kondigde het kabinet aan dat op 1 juli 2020 een verdere versoepeling van de coronamaatregelen wordt doorgevoerd. Onderdeel daarvan is het aangepaste advies over samen reizen. Dit heeft ook gevolgen voor ons protocol ‘Samen veilig doorwerken’, want er kan nu weer met meer personen in een bedrijfsbus van en naar de bouwplaats worden gereisd.

In het aangepaste protocol ‘Samen veilig doorwerken’ is samen reizen in de bedrijfsbus onder de volgende voorwaarden toegestaan:

  • Samen reizen moet gebeuren volgens een reserveringssysteem. Dit kan worden ingevuld door het samen reizen centraal te plannen. In de afbouw is het gebruikelijk dat er met vaste ploegen wordt gewerkt. Als die staan geregistreerd voldoet dit natuurlijk ook. Het gaat er om dat achteraf precies kan worden nagegaan welke werknemers met elkaar in nauw contact geweest zijn.
  • Bij instappen vindt er een gezondheidscheck plaats. Bij (milde) verkoudheidsklachten is samen reizen niet toegestaan. Werknemers met klachten blijven thuis tot de klachten minimaal 24 uur over zijn.
  • Zorg voor voldoende ventilatie, maar voorkom sterke luchtstromingen.
  • Zorg voor optimale hygiëne door de bedieningsmiddelen extra te reinigen (stuur, versnellingspook, deurklink, touchschreen etc.) met water en een goed ontvettend schoonmaakmiddel of met vochtige schoonmaakdoekjes.
  • Alle inzittenden moeten een niet-medisch mondmasker dragen

Protocol ‘Samen veilig doorwerken’

Het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ is aangepast. De geupdate versie van het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ is hier te downloaden.