Tijdens de Algemene Ledenvergadering zijn de winnaars van de VSB Foto Challenge bekend gemaakt.

De winnaars en de toelichting van de jury zijn:

Winnaar Categorie Alledaags toch bijzonder: Kooiladder – Stairway to heaven

Inzender: Henk Dirks, Dirks Klimmaterialen

“Deze foto pakt de kijker en laat hem vervolgens niet meer los. De perfecte symmetrie, de repeterende achthoek, het strakke lijnenspel en de uitdagende ‘tocht’ naar boven maken van een alledaags product als de kooiladder iets zeer bijzonders. Een terechte winnaar in deze categorie.”

Winnaar Categorie Mens aan het werk – ‘Begeistert’ door bekisting

Inzender: Kim Spithorst, Hendriks Groep

“Dagelijks worden in alle delen van Nederland bekistingen ingezet. Maar hoe vaak staan we stil bij het werk achter die bekisting? En beseffen we ook dat juist dát werk mensen motiveert en inspireert. Deze foto maakt dat in één beeld duidelijk en laat tegelijkertijd veel aan de verbeelding van de kijker over. Het zorgt voor bewondering en verwondering. Een eerste prijs waardig.”

Winnaar Categorie Mooi werk en prachtig vak – Vakwerk in drie dimensies

Inzender: Ad van Meer, Layher

“Bij het bekijken van deze foto wordt de kijker direct gegrepen door het ruimtelijke lijnenspel in alle richtingen. De perfecte symmetrie is direct voelbaar. Het spel tussen donker en licht geeft de constructie iets oneindigs. En wat de foto direct duidelijk maakt: steigerbouw is een prachtig vak dat niet alleen uitdagend is maar ook mooi om te zien. Een fraaie invulling van deze categorie.”

Winnaar Categorie Mooi werk en prachtig vak – Tunnelbekisting als mystieke kathedraal

Inzender: Arjan Verhoeff, Hünnebeck

“Deze foto heeft iets mystieks en oogt als een middeleeuwse kathedraal. Het blijkt een tunnelbekisting die naast zijn functie als bekisting ook hoop lijkt te geven met ‘licht aan het eind van de tunnel’. Het schaduwspel imponeert. Van donker naar grijs naar volledig daglicht, versterkt door het lijnenspel van de constructie en de tunnelwanden. Een sterk staaltje mooi werk dat laat zien hoe prachtig het bekistingsvak is.”