In de afgelopen periode heeft de Commissie Waarborgregeling van de VSB weer periodieke toetsingen afgerond bij aangesloten bedrijven op de zorg voor kwaliteit en veiligheid, de scholingsgraad van het personeel, de naleving van relevante richtlijnen en wet- en regelgeving, de toepassing van normen en de continuïteit van het bedrijf. Het betreft in dit geval de VSB-leden Scafom-Rux International, Ischebeck Nederland, Vollenbroek Betonbouw, Doka Nederland, Manntech Gevelinstallaties BV, Post Steigers Schiedam, Stalen Steigers van Dorland BV en Altrex waarvoor het Waarborgcertificaat opnieuw verlengd werd tot 2021.

Met de Waarborgregeling heeft de VSB al in 2000 een meetlat in het leven geroepen, waaraan bestaande en nieuwe leden van de vereniging dienen te voldoen. Centraal in de regeling staan kwaliteit, veiligheid en de statuten van de VSB. Het VSB-bedrijf dat aan de Waarborgregeling voldoet, heeft aangetoond dat het in staat is om goede kwaliteit te leveren, waarbij veilig werken en de veiligheid van de gebruiker van een tijdelijke werkplek voorop staan. Om de drie jaar wordt ieder VSB-lid weer langs de meetlat van de Waarborgregeling gelegd en getoetst.

Daarmee wordt voor opdrachtgevers en de overheid op objectieve wijze aantoonbaar gemaakt dat de bedrijven op verantwoorde wijze in staat zijn een veilige werkplek op hoogte te kunnen leveren. Ook verzekeringsmaatschappijen hechten veel waarde aan deze onafhankelijke toetsing, zo ook de aan de VSB gelieerde Nederlandse Branche Polis die de gerenommeerde aanbieders van verzekeringen vertegenwoordigt. De meerwaarde van de Waarborgregeling en daarmee het lidmaatschap van de VSB, wordt door opdrachtgevers en overheid dagelijks onderstreept. Meer weten? Download dan hier de Waarborgregeling VSB.