“Klanten ontzorgen bij hun industriële steigerbouwprojecten”

VSB heeft het nieuwe lid AT-PAC verwelkomd. Het bedrijf treedt toe tot de sectie Steigerbedrijven. We spraken met Rob van Dijk, die de activiteiten van AT-PAC in de Benelux onder zijn hoede heeft.

AT-PAC is internationaal een grote naam en ook op de Nederlandse markt is het bedrijf geen onbekende. Al sinds 2019 is het bedrijf gevestigd in Velp. Vanaf de eerste dag was Rob van Dijk bij het bedrijf betrokken. “We zijn bescheiden begonnen vanuit een container, maar wisten al snel een naam op te bouwen. De markt was die eerste jaren, mede door de corona- en PFAS-crisis, niet optimaal, maar we wisten ons toch een plaats te verwerven. Die plek op de markt werd alleen maar groter toen Doka in drie stappen AT-PAC overnam. Ze investeren fors in materiaal en verrijken onze dienstverlening met slimme, kostenbesparende tools.”

Logistieke beheeroplossing

Eén daarvan is Hi-Vis, een logistieke beheeroplossing waarmee steigermateriaal, arbeid en processen te volgen zijn. Op die manier kan het steigermateriaal op de meest effectieve manier worden ingezet en kan het gebruik ervan én de productiviteit worden gemaximaliseerd. De softwaretool leent zich voor projecten van elke omvang en biedt projectmanagers volledig inzicht in en grip op het steigerbouwproces. “Het bespaart inzet, tijd en geld en dat bevalt klanten zeer goed”, aldus Rob van Dijk.

Engineering, verhuur en verkoop

AT-PAC is specialist in de verkoop en verhuur van steigermateriaal. “Met de forse uitbreiding van de verhuurvloot en de verkoopvoorraad kunnen we nu ook grote klanten gaan bedienen. En dat komt op een perfect moment, want we merken dat de industriemarkt behoorlijk aan begint te trekken.” Naast de verkoop en verhuur van materiaal, neemt AT-PAC in voorkomende gevallen ook de financiering voor hun rekening. “Bovendien kunnen we de volledige engineering verzorgen”, vult Rob van Dijk aan. “Het teken- en berekenwerk wordt dan volledig door ons verzorgd. Wij proberen ons te onderscheiden door complete logistieke ondersteuning. Dat begint al met de Hi-Vis planning- en beheersoftware maar kan bijvoorbeeld ook worden ingevuld met een eigen logistiek coördinator of engineer die steigerbouwprojecten van begin tot eind voor bedrijven begeleidt.”

Industriële speler

De bedrijven waar AT-PAC voor werkt vinden we voornamelijk terug in de industriële markt in de Benelux. “95% van onze business komt uit de industrie; olie, gas, (petro)chemie, maritiem – in alle industriële sectoren kom je ons tegen”, aldus Rob. “Wij hebben wereldwijd veel kennis van en ervaring met het ontzorgen van al het steigerwerk. tijdens industriële stops. Daar doen we ook vaak de volledige engineering voor.”

Kwaliteit als basis voor groei

AT-PAC is in Europa aan het groeien, dat mag duidelijk zijn. En die groei is mede mogelijk door de eigen productielocaties in verschillende delen van de wereld. “Aan de kwaliteit van onze producten hechten wij de grootste waarde”, vertelt Rob van Dijk. “Al ons materiaal is DIBt goedgekeurd en onze productieprocessen zijn er op afgestemd om die goedkeuring te behouden, door continue monitoring van het productieproces Het materiaal gaat bovendien altijd nog eens door onze handen omdat we er zeker van willen zijn dat onze kwaliteit altijd gegarandeerd is.”

Verdere groei

Over de toetreding tot VSB is goed nagedacht. “We zijn klein begonnen en hebben ons die eerste jaren gefocust op de uitbouw van onze organisatie”, licht Rob toe. “Inmiddels zijn we groter en heeft onze verhuurvloot een omvang bereikt die ook hele grote projecten mogelijk maakt. Dat leek ons een mooi moment om ons bij de VSB aan te sluiten.” Dat het daarmee niet stopt, wordt al snel duidelijk wanneer Rob de plannen voor de nabije toekomst ontvouwt: “Momenteel heeft ons terrein een omvang van 8.000 vierkante meter terrein; daar komt binnenkort waarschijnlijk nog eens 9.000 vierkante meter bij om de verdere groei te faciliteren. Bovendien gaat de Nederlandse vestiging van AT-PAC fungeren als hoofdkantoor van continentaal Europa. Van daaruit kunnen we ons gaan inzetten voor de verdere groei in de Benelux en Europa.”