De sectie Betonbekistingbedrijven van de Vereniging van Steiger-, hoogwerk- en betonbekistingbedrijven (VSB) neemt deel aan de Betondag die op 14 november a.s. gehouden wordt in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Ook de dag ervoor verzorgen leden tijdens de Betonexperience een kennismakingsevent met de betonbranche voor studenten.

De VSB Sectie Betonbekistingbedrijven heeft een dubbele stand op het Aannemersplein, met nummer 62-63. Leden die hier acte de présence geven, zijn: Doka Nederland, Hendriks Groep, De Hon Bekistingtechniek, Hünnebeck, Ischenbeck, Layher, Madema, Matemco Hulpconstructies, NOE-Bekistingtechniek, Peri en Safe.

Op de stand van de vereniging worden bezoekers geïnformeerd over de Richtlijn Betonbekistingen en Ondersteuningsconstructies. Verder wordt een doorlopende demonstratie gegeven over het modelleren van steigers en ondersteuningen met BIM. De demonstratie wordt compleet met scherm en virtual reality-brillen uitgevoerd.

Betonexperience op 13 november
Ook aan de informatiemiddag voor scholieren en studenten – de Betonexperience – zal door de VSB-sectie Betonbekistingbedrijven worden deelgenomen. Dit event vindt plaats op 13 november. Op de stand zullen leden toelichting geven op het tekenen en berekenen van tijdelijke constructies. Daarbij krijgen studenten ook de mogelijkheid om virtueel een kijkje te nemen in de nog te monteren constructie en te ervaren welk krachtenspel zich binnen dergelijke constructies afspeelt.

Stand Betondag: Aannemersplein, standnummers 62-63