Met meer dan 1200 m2 standoppervlak van zo’n 20 lidbedrijven presenteert de Vereniging van Steiger-, hoogwerk- en betonbekistingbedrijven (VSB) zich op de komende Internationale Bouwbeurs in Utrecht. Tijdens de Bouwbeurs 2009, van 9 tot en met 14 februari, organiseert de VSB opnieuw het Symposium Veilig werken op hoogte en vinden de Nationale Steigerbouwwedstrijden plaats. Op 25 juni vond de aftrap plaats met alle betrokken partijen.

Het VSB-collectief (600 m2), met als centrale ontmoetingsplaats het VSB-terras in Hal 7, vormt het centrum voor verschillende activiteiten die er op gericht zijn de bezoeker te informeren over de Waarborgregeling VSB, het handboek Richtlijn Steigers, de opleidingen en de kwaliteiten van de branche. Daarnaast wordt de bezoeker uiteraard geïnformeerd over alles wat te maken heeft met betonbekistingen, ondersteuningsconstructies, stalen steigers, ladders, trappen, rolsteigers, hefsteigers, liften, gevelonderhoudsinstallaties, hangbruggen en hoogwerkers. Het aanbod van producten en diensten wordt getoond door de leden die zich hebben aangemeld voor collectieve activiteiten of exposeren op de beursvloer.

Dagelijkse noviteiten op www.vsb-online.nl

Naast een eigen beurskrant en een happy hour voor relaties en andere geïnteresseerden presenteren deVSB-leden zich dagelijks ´live´ op de website van de VSB. Elke geïnteresseerde kan daarmee al vanachter zijn bureau kennisnemen van de ontwikkelingen op de beursvloer. Elke ochtend zullen de VSB-leden noviteiten presenteren, waardoor de kijker wordt uitgenodigd in die week ook zelf een kijkje te gaan nemen op de beursvloer. Op de website wordt bovendien verslag gedaan van de VSB-activiteiten.

Het symposium wordt dit jaar gepresenteerd door voormalig AVRO-coryfee Judith de Bruijn.
Zonder twijfel zal het onderwerp Veiligheid weer belangrijk deel uitmaken van de lezingen die worden gehouden van 8.30 tot 11.30 uur. In 2007 werd aan het symposium deelgenomen door ruim 300 deelnemers.
Spectaculair zijn de Steigerbouwwedstrijden, waaraan dit jaar ook weer door vooraanstaande montagebedrijven zal worden deelgenomen.

Het doel van dit evenement is aan te tonen dat het vak steigerbouw een specialisme is, bedoeld voor goedgeschoolde vaklieden. Een beroep dat ook aantrekkelijk is voor de jeugd. Het Opleidingsbedrijf VSB vervult daarbij een voorname rol.

Aan de VSB-activiteiten wordt deelgenomen door Altrex, APW, Dirks Klimmaterialen, Dutch Steigerbouw, Layher, Matemco Hulpconstructies, Meva Bekistingssystemen, Miver Bekistingstechniek, NOE Bekistingtechniek, Opleidingsbedrijf VSB, Peri, Reco Handelsonderneming, Rojo Steigerbouw, SGB North Europe, Skyworks, Van Thiel, Travhydro Nederland, Workx, en de VSB.

Het symposium en de Nationale Steigerbouwwedstrijden worden mede mogelijk gemaakt door Koninklijke Jongeneel.