Tijdens de Bewust Veilig-dag die op 27 maart wordt georganiseerd, worden verschillende toolboxen gehouden. Eén hiervan richt zich op Werken op hoogte – vanzelfsprekend geeft VSB als expert op dit gebied acte de présence.

Werken op hoogteDe toolbox ‘Werken op hoogte’ bestaat uit twee delen: een presentatie en een vraaggesprek. René du Pon, Hogere Veiligheidsdeskundige bij Volandis, zal de presentatie aftrappen. Hij bespreekt de regelgeving rond werken op hoogte en licht verschillende hulpmiddelen toe. Ook gaat hij in op de verschillende problemen die medewerkers uit verschillende sectoren kunnen ondervinden bij het werken op hoogte.VSB vertegenwoordigdDaarna is het woord aan VSB-branchemanager Gerard Westenbroek. Hij gaat in op de aantoonbare deskundigheid van de personen die betrokken zijn bij het steigerbouwproces en geeft alvast een inkijkje in de update van Richtlijn Steigers voor stalen steigers die naar verwachting in de loop van dit jaar zal verschijnen.

Het laatste kwartier van deze toolbox is in de vorm van een vraaggesprek. De centrale vraag is hierbij hoe reëel het is om te allen tijde de arbeidshygiënische strategie te volgen bij het werken op hoogte. Naast Gerard Westenbroek nemen Jane Tijssen van de Nederlandse Arbeidsinspectie en Hans Crombeen van de FNV hieraan deel. Het gesprek wordt geleid door David van Swol van Aannemersfederatie Nederland.

AanmeldenGeïnteresseerd of een collega voor wie het wellicht interessant is? Inschrijven voor de toolboxen kan eenvoudig via deze aanmeldpagina.