VSB begroette op haar najaarsvergadering van 26 november jl. opnieuw een drietal nieuwe leden, waarmee de secties Betonbekistingbedrijven en Steigerbedrijven verder worden verbreed.

Konden in het begin van dit jaar SIW Steiger Isolatie Werk uit Numansdorp, De Spindel uit Bunschoten, het Rotterdams Steigerbouwbedrijf en Vollenbroek Betonwerken uit Zeddam als nieuwe leden worden begroet, in de najaarsvergadering traden ook Konosch Nederland, Van der Panne en TacKnowledge toe tot de VSB. Het aantal leden en donateurs is daarmee gekomen op een historisch aantal van 75. De groei van het aantal leden en donateurs is voornamelijk te verklaren met de introductie van de Richtlijn Steigers, de komende Richtlijn Betonbekistingen en Ondersteuningsconstructies, de activiteiten van het Opleidingsbedrijf VSB, de informatiecampagnes en gerichte wervingsacties door de VSB.

Konosch Nederland is evenals Vollenbroek Betonwerken eerder in 2009 lid geworden van de Sectie Betonbekistingbedrijven. Konosch is gevestigd in Hasselt en richt zich voornamelijk op de productie en levering van stalen (tunnel) bekistingsystemen. TacKnowledge uit Moordrecht is toegetreden als donateur van de VSB en richt zich op advisering van bedrijven op het terrein van kwaliteit, milieu en veiligheid. Steigerbouw Van der Panne, gevestigd in Rotterdam, is lid geworden van de Sectie Steigerbedrijven en richt zich op (de)montage en verhuur van stalen en aluminium steigers voor toepassingen in uiteenlopende branches. (foto rechts, nieuwe leden)

De VSB heeft samen met de Komat dit jaar de Richtlijn Steigers uitgegeven. Dit initiatief zal worden gevolgd door een richtlijn voor betonbekistingen en ondersteuningen. Met de diverse vakgroepen wordt verder gewerkt aan het uitbrengen van informatieve flyers, waarmee gebruikersgroepen worden geïnformeerd over het veilig gebruik van arbeidsmiddelen voor het werken op hoogte. Naast directe betrokkenheid bij de vele vaktechnische opleidingen en trainingen is het Opleidingsbedrijf VSB een belangrijk initiatief, waarmee instroom in de branche wordt gegarandeerd.

Nog dit jaar introduceert de VSB daarnaast een reeks flyers voor het veilig werken met rolsteigers, hoogwerkers, hangbruginstallaties, gevelonderhouds-installaties, bouwliften en hefsteigers.

Het is onderdeel van de missie van de VSB om ondernemers een platform te bieden waar in goede afstemming hard wordt gewerkt aan de continuïteit van de branche en de bedrijven. Verwacht wordt dat het aantal leden en donateurs verder gaat toenemen, in 2009 tot 78, waarmee de slagkracht van de VSB verder wordt vergroot.