Grenswerkers zijn sinds 11 november jl. vrijgesteld van de thuisquarantaine mits hun fysieke aanwezigheid noodzakelijk is voor de uitvoering van het werk. Dit heeft de Rijksoverheid bevestigd.

Grenswerkers zijn uitgezonderd van de maatregel om bij thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine te blijven. Eerder mochten zij de thuisquarantaine alleen onderbreken voor nieuw werk in een grensland dat bestempeld is als (oranje/rood) risicogebied.

Wie vallen onder ‘grenswerkers’?

Dit zijn mensen die in Nederland wonen en in een EU-land werken of andersom: in een EU-land wonen en in Nederland werken. Voor beide situaties geldt dat zij minimaal 1 keer per week teruggaan naar het land waar ze wonen. Dit is breder dan alleen de landen België en Duitsland.

Meer informatie

Sinds 30 maart is de Helpdesk Corona gestart voor een ieder met vragen over veilig doorwerken tijdens de coronacrisis. Een centraal loket voor vragen, informatie en meldingen. Deskundigen geven advies via het gratis telefoonnummer 085 – 080 1544, e-mail en chat. De helpdesk ondersteunt ook het protocol ‘Samen veilig doorwerken’.

Meer informatie kunt u terugvinden op de website www.helpdeskcorona-bt.nl