Sinds enige tijd maakt Total Industrial Support BV (Totalis) deel uit van de VSB-ledenkring. Met het concept ‘Totalis Just In Place’ (JIP) combineert het bedrijf creatief denken met alle mogelijke technieken om veilig op hoogte te kunnen werken. Het leidt tot innovatieve oplossingen die we bespraken met Lei Ubachs, directeur van Totalis.

Multidisciplinair expert

Gevraagd naar het JIP-concept antwoordt Lei enthousiast: “JIP is ontstaan door kennis en expertise op het gebied van alpinesport en industrieel onderhoud samen te brengen. Tot de aanpalende disciplines die we daarbij aanbieden behoren rope access, laser cleaning , niet-destructief onderzoek,  V-decks, mobiel stralen, conserveer-, schilder-, isolatie en steigerbouwwerkzaamheden, indoor & outdoor-mapping en drone inspecties. Op basis van deze disciplines bieden we oplossingen voor alle mogelijke uitdagingen waar klanten zich voor zien gesteld. Om die oplossingen zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de klant, brengen we voortdurend onze klantbehoeften in kaart. Met die kennis ontwikkelen we multidisciplinaire oplossingen die naadloos aansluiten op de wens van de klant.”

Succesvolle aanpak

Dat Totalis met die aanpak succesvol is, blijkt wel uit de groei van de organisatie en de mooie projecten die worden uitgevoerd. Lei Ubachs: “Inmiddels werken we met een team van 200 mensen voor een groot aantal partijen in onder meer de (petro)chemische, farmaceutische, bouw- en voedingsmiddelenindustrie. Onze medewerkers beschikken over alle relevante certificaten om de werkzaamheden in deze branches te kunnen uitvoeren.” Steigerbouw is daarbij een groeiend specialisme. Lei Ubachs hierover: “De steigerbouwmarkt is voor ons een echte groeimarkt. In de industrie maar ook in de bouw wordt steeds meer aandacht besteed aan veiligheid en zien we het veiligheidsbewustzijn sterk toenemen. Wij spelen in op de trend met een team van steigerbouwspecialisten dat veiligheid met hoofdletters schrijft.”

Corrosie onder isolatie

Gevraagd naar een voorbeeldproject waarin de multidisciplinaire aanpak van Totalis goed tot zijn recht komt, antwoordt Lei Ubachs enthousiast: “Hier in Limburg zijn we nauw betrokken bij een project rondom het thema ‘corrosie onder isolatie’. Dit verschijnsel doet zich veel voor in industriële installaties en wij zijn er trots op dat we bij één van de grootste spelers dit mogen aanpakken. Het project maakt deel uit van het groot onderhoud en omvat steigerbouw, isolatieverwijdering, het stralen van leidingen, coaten en weer isoleren. Een omvangrijk project waar onze kracht volledig tot uiting komt.”