Recent doorliep VSB-erkende opleider The Yellow Academy met succes haar driejaarlijkse audit. Het bedrijf is en blijft het vertrouwde adres voor VSB-erkende opleidingen Monteur en 1e Monteur Steigerbouw. We spraken met Margareth Nieling.

Een gesprek met Margareth is een gesprek met een bevlogen opleider met een groot hart voor steigerbouw: een op-en-top steigerambassadeur. Letterlijk en figuurlijk. “In samenwerking met VSB proberen we de krapte op de arbeidsmarkt te lijf te gaan en jongeren te interesseren in een vak waarin je met je handen werkt.” Maar hoe krijg je jongeren zover dat ze kiezen voor een vaktechnische branche? Met een kennismaking door middel van een onderwijsdag snijdt het mes aan twee kanten: jongeren maken kennis met de vele mooie facetten van onze sector terwijl voor leden nieuwe instroom wordt ‘klaargestoomd’.

Margareth: “Laat de jeugd zelf maar ervaren hoe cool het is om met eigen handen een steiger te bouwen. Ik bezoek scholen, maak kinderen enthousiast om met hun handen te werken en laat ze vervolgens samen een steiger opbouwen. Zo werken we samen aan hun én onze eigen toekomst. Ik ben er trots op dat ik dat samen met de VSB kan doen. Het is bovendien ontzettend inspirerend. Er wordt heel leuk op gereageerd en ik heb echt het gevoel mee te werken aan de toekomst van de steigerbouw.”

Gepassioneerde vakvrouw

Dat Margareth in alle opzichten een gepassioneerde vakvrouw is, wordt duidelijk wanneer het onderwerp opleiden aan de orde komt. De laatste keer dat we Margareth hierover spraken, dateert al weer van enkele jaren geleden. “In die tussentijd is er veel gebeurd. We zijn verhuisd, hebben met Rob Teeuwen een nieuwe docent aangetrokken en zijn een samenwerking gestart met een collega-bedrijf uit de regio. Onze torenhoge ambitie van enkele jaren geleden heeft inmiddels een normaal niveau bereikt. We draaien goede cijfers en doen naast de opleiding Monteur en 1e Monteur ook andere opleidingen. Daarmee zijn we een complete aanbieder van opleidingen voor het veilig werken op hoogte geworden. ”

Regionale speler

The Yellow Academy bedient vanuit Bladel en Sittard de Limburgse regio. Margareth: “Onze focus ligt echt op deze regio. Ons uitgangspunt is dat tijdens de trainingen persoonlijke aandacht voorop staat. Dat betekent dat de cursist altijd op de eerste plaats komt. Dat concept werkt omdat ons hele team met volle passie en overtuiging te werk gaat. Onze kracht is dat we geloven in talenten, kansen en mogelijkheden.” Is alles daarmee zoals Margareth het graag zou willen? “Nou, er blijven altijd wel zaken voor verbetering vatbaar. En eens in de zoveel tijd geef ik wel eens een schop tegen het hele systeem. Bijvoorbeeld om de drempel die er voor arbeidsmigranten is wat lager te maken. Per slot van rekening draait een groot deel van onze branche juist op die mensen.”

www.theyellowacademy.nl