Vorige week organiseerde VSB een inspirerende kennissessie over AI en ChatGPT in samenwerking met Adwise in Veenendaal. De sessie, geleid door Wouter van Mierlo van Adwise, informeerde VSB-leden over de nieuwste ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie en de praktische toepassingen van ChatGPT in het bedrijfsleven.

Opkomst van AI en ChatGPT

AI wordt steeds prominenter in diverse industrieën voor het automatiseren van processen, analyseren van klantgedrag en genereren van bedrijfsinzichten. ChatGPT, ontwikkeld door OpenAI, voegt hier sinds vorig jaar een nieuwe dimensie aan toe door menselijke gesprekken na te bootsen, menselijke tekst kan begrijpen en genereren en te gebruiken voor klantenservice, strategische beslissingen, commerciële activiteiten, planningen en als creatieve sparringpartner.

Praktische Voorbeelden van AI

De sessie illustreerde algemene AI-toepassingen met voorbeelden uit de bouw, zoals het gebruik van drones voor beveiliging en inspectie, wat leidt tot kostenbesparing en efficiëntere data-analyse. In de architectuur helpt AI bijvoorbeeld bij creatieve brainstorms en het optimaliseren van ontwerpen.

Hands-on met ChatGPT

Na de introductie kregen deelnemers praktische oefeningen met ChatGPT. Ze leerden met de eigen laptop hoe ze ChatGPT het beste kunnen gebruiken en het model konden aanpassen aan de specifieke behoeften. Dit leidde tot veel enthousiasme en nieuwe inzichten voor hun organisaties en toepassing in hun dagelijkse werkzaamheden.

Succesvol Event

De sessie combineerde theorie, praktijkvoorbeelden en interactieve workshops, waardoor deelnemers met waardevolle inzichten en concrete ideeën naar huis gingen. AI en ChatGPT bleken krachtige tools die bedrijfsvoering en communicatie ingrijpend kunnen veranderen.

Download hier de volledige presentatie die tijdens de kennissessie werd verzorgd.