Om het vak van steigerbouwer breed onder de aandacht te brengen, organiseert de Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven (VSB) tijdens de Bouwbeurs 2007 op donderdag 8 februari de VSB Steigerbouwwedstrijden met als inzet de ‘VSB Steigerbouw Award 2007’. De wedstrijd, die aanvangt bij opening van de beursdag, vindt plaats op het buitenexpositieterrein tussen hallen 7 en 11/12. De uitreiking van de VSB Steigerbouw Award staat gepland om 16.00 uur in de foyer van de Irenezaal.

De VSB Steigerbouwwedstrijden worden mede mogelijk gemaakt door Henny van Ommeren, SSPB Dordrecht, Bouwradius Training en Advies, Haveman Edelmetaal en Alumetaal.
Aan de Steigerbouwwedstrijd wordt deelgenomen door SGB Cleton B.V., Jaston Steigerbouw, Nivo Steigerwerken B.V., Rojo Steigerbouw B.V. , R&M Spreeuwenberg B.V. en Travhydro Nederland B.V. Alle teams hebben de hele dag de tijd om aan de constructie te bouwen.

Naast de kick om mee te doen, liggen er ook verschillende prijzen in het verschiet. Er is een prijs voor het beste team: de VSB Steigerbouw Award 2005. Daarnaast worden er aparte prijzen uitgereikt aan de beste voormannen, eerste monteurs, tweede monteurs en de hulpmonteurs. Ook worden de tekeningen apart beoordeeld en komen in aanmerking voor prijzen. De prijzen bestaan uit gouden, zilveren en bronzen hamers. Alle andere deelnemers ontvangen de koperen hamer.

De jury heeft in vergelijking met de vorige Steigerbouw Award een uitbreiding ondergaan en bestaat uit VSB-vakdeskundigen, experts van vakorganisaties en specialisten van de Arbeidsinspectie. Beoordelingcriteria zijn onder meer zorgvuldigheid, het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en veilig gedrag tijdens het bouwen. De bevindingen van de jury worden na afloop van de wedstrijden vastgelegd in een beknopt rapport.