Dit jaar is de Bewust Veilig-dag vanwege de Tweede Kamerverkiezingen niet op de derde, maar op de vierde woensdag in maart. Op 24 maart 2021 wordt de vijfde editie van de ‘Bewust Veilig-dag’ georganiseerd. In dit artikel lees je wat de dag inhoudt. Tijdens de eerste editie werd op meer dan 2.000 verschillende werklocaties van 125 bedrijven stilgestaan bij de veiligheid op de werkvloer. In 2019 is het aantal deelnemende organisaties gestegen naar 400! Afgelopen jaar is deze dag op het laatste moment vanwege corona, afgelast. Daarom zetten we dit jaar een volledig digitaal programma op en willen we nog meer medewerkers, opdrachtgevers en ketenpartners bereiken. Doe jij ook mee?

Waarom doen we dit?
Aannemersfederatie Nederland, Koninklijke Bouwend Nederland, Techniek Nederland en OnderhoudNL hebben de handen ineen geslagen om jaarlijks de Bewust Veilig-dag te organiseren. Wij willen dat iedereen aan het einde van de werkdag weer gezond en veilig thuis komt en aan het eind van zijn loopbaan gezond en fit met pensioen gaat. Ongeacht of je nu uitvoerder, schilder, glaszetter, spuiter/straler, onderhoudsmedewerker, elektro- of verwarmingsmonteur, timmerman, machinist, vlechtwerker of opdrachtgever bent, samenwerken in een project of op een bouwplaats brengt nu eenmaal risico’s met zich mee. Het is ieders verantwoordelijkheid om deze risico’s zo beperkt mogelijk te houden. Dat begint vaak bij bewustwording en dus aandacht besteden aan veilig en gezond werken. Daar is de Bewust Veilig-dag een mooi instrument voor.

Meedoen aan de Bewust Veilig-dag
Tijdens de Bewust Veilig-dag op 24 maart aanstaande kun je meespelen met een digitale escape room, uiteraard geheel in het teken van veilig werken. Meld je hiervoor nu alvast aan via de website www.bewustveilig.com en ontvang de eerste speltips!