Safe is in beweging. Met een nieuwe directie en barstensvol groeiplannen. Het enthousiasme voor het VSB lidmaatschap is er niet minder om. Sterker nog, het motto “zeggen wat je doet en doen wat je zegt” sluit naadloos aan op de VSB-waarden kwaliteit en veiligheid. We spraken met Peter Kraaijeveld en Ronald van Gils op het Safe-kantoor in Beek en Donk.

Wat opvalt bij binnenkomst is de prominente plaats die het VSB-lidmaatschapsbord inneemt.  “En dat is niet voor niets”, aldus Peter Kraaijeveld die sinds enkele maanden de rol vervult van managing director van Safe Holding. “Als Safe ervaren we de onmiskenbare meerwaarde van het VSB lidmaatschap. Kennis delen, veilig én duurzaam werken, innoveren – het zijn de kernwaarden van VSB én Safe.”

Stevige groeispurt

Safe Holding omvat momenteel 7 BV’s, die Peter onder zijn directe hoede heeft. Naast hem staat Ronald van Gils die verantwoordelijk is voor Safe Netherlands, Safe Belgium en Safe Montage. In Slowakije heeft Safe ook een vestiging met opslag waar het verhuurmateriaal ligt en de coördinatie plaats vindt voor Safe Poland, Safe Czech en Safe Slovakia.” Ronald vertelt: “De afgelopen jaren is Safe enorm gegroeid. We zijn uitgegroeid van leverancier voor woningbouwprojecten tot allround partner voor  woning-, utiliteits-, industriële én civiele bouw. Daarnaast is het speelveld groter geworden en zijn we inmiddels op meerdere markten actief. Dat heeft ook de nodige gevolgen voor onze eigen organisatie: we beschikken over meer expertise, we hebben veel engineering-knowhow opgebouwd en verzorgen voor tal van bedrijven het teken- en berekeningswerk.” Peter Kraaijeveld vult aan: “Opdrachtgevers vragen ook steeds nadrukkelijker naar die deskundigheid. Daarnaast blijven wij natuurlijk ook ons steentje bijdragen aan de woningbouwambities van onze regering, we zien dat er een grote behoefte bestaat aan het partnership dat wij bieden. Onze langdurige relaties met veel verschillende betonbouwbedrijven zijn daar een mooi voorbeeld van.”

Ondersteuning van A tot Z

Inmiddels zijn er voor Safe in Nederland en België zo’n 125 man actief. “En een vergelijkbare hoeveelheid is actief in onze Oost-Europese vestigingen”, aldus Peter Kraaijeveld. “In Oost-Europa zijn we sterk in civiel werk. Ons Polysysteem leent  zich uitstekend voor de vele tunnel- en bruggenbouwprojecten in die landen.” Naast het materiaal levert Safe daar ook de arbeid. Ronald van Gils hierover: “Klanten weten zich met Safe verzekerd van een partij die ze van A tot Z bijstaat en ondersteunt. Dat begint met de aanvraag en een offerte op maat en loopt door tot het teken- en berekenwerk, de samenstelling van V&G-plannen én de montage.”

Gezonde groeiambities

De mooie groei van Safe over de afgelopen jaren smaakt naar meer.  “Recent zijn we ook van start gegaan in Zwitserland”, licht Peter Kraaijeveld de groeiambities toe. Ronald van Gils vult aan: “En als onderdeel van Scafom-Rux gaan we ook steeds vaker het steigerwerk leveren als aanvulling op de ondersteuning die Safe biedt. Vanuit het perspectief van de klant is dat ook een logische stap. Kortom, klanten kunnen nóg meer van ons verwachten!”