Als specialist in tijdelijke hangbrugsystemen heeft VSB-lid Holland Platforms BV uit Nunspeet op een mooie locatie in hartje Rotterdam aan de circa 100 meter hoge en schuine gevel van de KPN toren een speciale hangbrugconstructie gemonteerd. De opmerkelijke installatie volgt de  kenmerkende schuine lijn van de gevel.

De ophangconstructie voor de hangbrug werd met een 500 tons hijskraan gemonteerd door de specialisten van Holland Platforms; een dag later werd de hangbrug er onder geplaatst. De volledige constructie is ontwikkeld, getekend en berekend door Holland Platforms en vervolgens succesvol gekeurd door Aboma. Daarmee weet de gebruiker zich verzekerd van een installatie waarmee veilig en op grote hoogte werkzaamheden kunnen worden verricht.

Specialist

De ontwikkelde oplossing voor de schuine gevel van de Rotterdamse KPN-toren vormt een bijzondere prestatie en een fraai voorbeeld van de hangbrugoplossingen die worden geleverd voor onderhoud, renovatie en nieuwbouwwerkzaamheden.

Het verhuren, monteren, demonteren en onderhouden van hangbruginstallaties is een specialisme op zich en niet iets wat je er “zomaar even” bij doet. Het vergt de nodige kennis en kunde van een specialistisch team met goed opgeleide en gecertificeerde medewerkers.

Tijdelijke hangbruginstallatie

Een tijdelijke hangbruginstallatie is:

  • Een gevelonderhoudinstallatie, die geschikt is voor diverse werkzaamheden aan de gevel en kan, in een standaard uitvoering, belast worden tot wel 700 kg.
  • Uit te voeren in diverse samenstellingen en uitvoeringen: naast rechte hangbruginstallaties maakt Holland Platforms ook L-vormige, U-vormige, vierkante, rechthoekige, ronde en eenmansintallaties. Het is zelf mogelijk om een hangbruginstallatie als etage-uitvoering te maken, zodat op twee werkplatformen boven elkaar kan worden gewerkt.
  • Aan te sluiten op een standaard 230 V, of 400 Volt stopcontact. De hangbruginstallatie kan ook worden voorzien van lucht aangedreven takels, voor omgevingen waar vonkvorming tijdens het uitvoeren van werkzaamheden niet toegestaan is.
  • Modulair uitgevoerd. Dit wil zeggen dat hij, per strekkende meter, uit te breiden is tot een maximale lengte van 16 meter. De werkhoogte is in principe onbeperkt.
  • Snel te plaatsen en te verplaatsen en in veel gevallen eenvoudig zelf te verplaatsen.
  • Economisch en ergonomisch, waarbij de gebruiker altijd op de juiste werkhoogte staat.
  • Een oplossing die geen, of minimale overlast veroorzaakt bij de bewoners.
  • Uitermate geschikt om bijvoorbeeld boven water (of obstakels) te werken zonder dat er een steiger of een andere kostbare oplossing nodig is.
  • Zeer geschikt om de balkons van een flat bereikbaar te maken voor de inpandige werkzaamheden. De hangbruginstallatie wordt dan voorzien van een overstapbordes, zodat op een veilige en goedgekeurde manier kunt uitstappen op hoogte. Dit is met een hoogwerker bijvoorbeeld niet toegestaan.

VCA** gecertificeerd

Als specialist in tijdelijke hangbrugsystemen stelt Holland Platform hoge eisen aan de veiligheid, kwaliteit en kennis binnen het bedrijf. Niet alleen is het bedrijf VCA** gecertificeerd, het team bestaat uit medewerkers die circa 20 jaar of langer in de branche werkzaam zijn. Een uitstekende garantie voor kwaliteit en veiligheid!