Ondanks corona werken we door. Maar heb jij jouw bouwplaats goed op orde? Want blijven doorwerken kunnen we alleen als we uitbraken van het coronavirus weten te voorkomen. Zorg er daarom voor dat je personeel zich houdt aan de basismaatregelen en dat je bouwplaats coronaproof is. Hoe doe je dat? Vijf tips op een rij.*

Tip 1 Voldoende ruimte in de keet
Is er voor iedereen voldoende gelegenheid om te pauzeren op 1,5 meter afstand? Is dit niet het geval? Regel een extra keet.

Tip 2 Stromend water en zeep
Een dixie zonder aanvullende voorzieningen als stromend water en zeep kan echt niet, zeker niet in deze tijd. Wees creatief, bedenk een oplossing, ook als de omstandigheden uitdagend zijn.

Tip 3 Stel coronaverantwoordelijke aan
Wie is de coronaverantwoordelijke op de bouwplaats? Geen aanspreekpunt = geen duidelijkheid. Op iedere werklocatie moet een coronaverantwoordelijke aangesteld zijn.

Tip 4 Schoon toilet
Niemand wil de bouw op slot, dus zorg voor een schone pot. Alleen het coronavirus wordt blij van een gore, natte wc-bril. Poetsen dus.

Tip 5 Vragen? Raadpleeg je bedrijfsarts
Werknemer met klachten? Raadpleeg je bedrijfsarts. Die kan ook aangeven wat je als werkgever zelf kunt doen.

Blijven doorwerken? Check jouw bouwplaats! Kijk voor meer informatie op de FAQ-pagina en zoek op trefwoord.

* Deze tips zijn natuurlijk een aanvulling op de basismaatregelen. Deze vind je in het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ voor de sectoren Bouw & Techniek.