Haalt een werknemer in de Bouw & Infra een bbl-diploma? Dan heeft deze waarschijnlijk recht op een eenmalige diplomabonus van € 2.500 (bruto). Deze cao-afspraak gold al voor de periode van 1 september 2021 tot 1 september 2023. En is nu verlengd tot 1 september 2024.

Wat houdt de regeling in?

  • De werknemer heeft een diploma voor een opleiding bbl2, bbl3 of bbl4 gehaald in het domein: Bouw en infra, Afbouw, hout en onderhoud of Techniek en procesindustrie.
  • De werknemer heeft tijdens deze opleiding minimaal 6 maanden een arbeidsovereenkomst én een beroepspraktijkvormingsovereenkomst gehad met de werkgever waar deze de opleiding hebt gevolgd.
  • De werknemer ontvangt de diplomabonus eenmalig van de werkgever waar deze de opleiding heeft gevolgd.
  • De werknemer overhandigt deze werkgever een afschrift van het diploma met een diplomadatum die ligt in de periode 1 september 2021 tot 1 september 2024.

Ook is de subsidieregeling Diplomabonus voor werkgevers verlengd tot 1 september 2024. Dus ben je werkgever in de Bouw & Infra en heb je een diplomabonus aan een werknemer uitbetaald? Dan heb je waarschijnlijk recht op een subsidie van € 2.900.

Meer informatie over de regeling, de voorwaarden en het aanvraagproces vind je op www.volandis.nl/diplomabonus.