Bouwradius Training & Advies is nu ook erkend opleider voor de functies Hulpmonteur en Steigerinspecteur. Sinds drie jaar is Bouwradius al erkend opleider voor de functies Monteur en 1e Monteur Steigerbouw. Daar komen nu twee opleidingen bij waardoor Bouwradius nu een compleet aanbod biedt: van Hulpmonteur, Monteur en 1e Monteur Steigerbouw tot Steigerinspecteur.

De VSB kent de status van Erkende Opleider toe als er sprake is van een opleidingsorganisatie die gericht is op kwaliteit, cursusmateriaal heeft dat voldoet aan de vigerende eind- en toetstermen voor functies in de steigerbouw, en beschikt over kundige en ervaren trainers en cursuslocaties en -faciliteiten die zijn ingericht op het realiseren van de leerdoelen. Na recente toetsing bleek Bouwradius Training & Advies aan al deze voorwaarden te voldoen. Erkende opleiders verplichten zich tot periodieke controletoetsen met als doel de voortdurende geschiktheid als Erkende Opleider te garanderen. De geldigheid van de erkenning is daarom gesteld op 3 jaar.

Bouwradius Training & Advies is een bekende naam in de wereld van scholing, opleiding en training. Het bedrijf verzorgt trainingen voor alle lagen van bouwondernemingen, variërend van bouwplaatspersoneel tot midden- en hoger kader. Het aanbod daarbij is veelzijdig en omvat naast de opleidingen voor de steigerbouw onder meer bijscholingscursussen op de bouwplaats maar ook managementtrainingen in een inspirerende omgeving, social learning en serious gaming. Bouwradius vervult daarnaast een rol als partner van de Nederlandse bouwwereld met het detacheren van veiligheidsdeskundigen, het verzorgen van bouwplaatsinspecties en ‘eerste hulp’ bij fysieke overbelasting.