Op woensdag 30 maart 2022 vindt alweer de zesde editie plaats van de Bewust Veilig-dag. Inmiddels stromen de aanmeldingen binnen. Heeft u zich al aangemeld?

Wat is de Bewust Veilig-dag precies?

Een aantal brancheorganisaties, waaronder Aannemersfederatie Nederland, hebben de handen ineen geslagen om jaarlijks een Bewust Veilig-dag te organiseren. Het gezamenlijke doel van deze dag is dat alle bedrijven in de bouw, techniek en onderhoud het belang van veilig en gezond werken omarmen. Het is belangrijk dat iedereen aan het einde van de werkdag weer gezond en veilig thuis komt en aan het eind van zijn loopbaan gezond en fit met pensioen gaat. Ongeacht of je nu uitvoerder, installateur, timmerman of opdrachtgever bent; samenwerken in een project of op een projectlocatie brengt nu eenmaal risico’s met zich mee. Het is ieders verantwoordelijkheid om deze risico’s zo beperkt mogelijk te houden en dat begint vaak bij bewustwording. En daar is de Bewust Veilig-dag een mooi instrument voor.

Hoe kunt u meedoen?

Meedoen kan op twee manieren; u zet de materialen in die wij beschikbaar stellen of u organiseert op de dag zelf iets. De materialen die wij hebben ontwikkeld en die door uw bedrijf kunnen worden ingezet zijn:

  • Logo
  • Poster
  • Advertentie
  • Veiligheidskrant (medio maart beschikbaar)
  • Set online games (op de dag zelf beschikbaar)

Al deze materialen zijn te downloaden op www.bewustveilig.com/materialen.

Als uzelf iets wilt organiseren op woensdag 30 maart dan kunt u denken aan bijvoorbeeld het houden van een toolboxmeeting of werplekinspecties. Inspiratie hoe anderen deze dag eerder organiseerden, leest u op www.bewustveilig.com/bewust-veilig-dag/. Welke keuze u ook maakt, wij vinden het leuk als u de initiatieven met ons deelt en geven er graag aandacht aan op onze eigen mediakanalen.

Wordt u ook deelnemer?

De dag wordt een succes als u de dag omarmd en meedoet. Hoe meer bedrijven zich aanmelden hoe duidelijker het is dat veilig en gezond werken topprioriteit is binnen de installatiesector én binnen uw bedrijf. Kunnen we op u rekenen? Schrijf u vandaag nog in op www.bewustveilig.com.