Op woensdag 30 maart 2022 organiseren de brancheorganisaties Aannemersfederatie Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Bouwend Nederland alweer de zesde Bewust Veilig-dag. Bedrijven in de bouw, techniek en onderhoud brengen op die dag bewust veilig werken extra onder de aandacht met diverse activiteiten. De slogan van dit jaar: we blijven erop hameren.

Belangrijke boodschap

Veilig en gezond werken is het hele jaar door een vast onderwerp voor bedrijven in de bouw, techniek en onderhoud (BTO). Dat is niet voor niets; per jaar vinden er nog steeds te veel ongevallen plaats. De initiatief nemende brancheorganisaties blijven daarom hameren op veilig en gezond werken.

“Het hele jaar door werken we met onze collega’s aan producten, diensten en trainingen die veilig werken onder de aandacht brengen. Op Bewust Veilig-dag hameren we er extra op. Want niemand moet gevaar hoeven lopen tijdens zijn of haar werk. Ook niet in onze sectoren.”, aldus een gezamenlijk statement van de organiserende partijen.

Diverse initiatieven voor meer veiligheid

Elk jaar zijn er binnen de bedrijven diverse initiatieven op en rond de dag zelf om medewerkers op een ludieke en unieke manier bewust te maken van het belang van veilig en gezond werken. Vanuit de Bewust Veilig-dag wordt dit onder andere ondersteund met online games en de Bewust Veilig-krant.

Meedoen? Early Birds worden beloond!

Hoe meer bedrijven uit alle branches meedoen, hoe beter. Zo wordt veiligheid een topprioriteit in de gehele keten, met als doel dat iedereen aan het einde van de dag weer gezond naar huis kan. Bedrijven kunnen zich aanmelden als deelnemer via bewustveilig.com. De eerste 50 bedrijven worden beloond met een Early Bird promotiekit en logovermelding op de site.

Meer informatie? Kijk op www.bewustveilig.com.