Doe mee aan de online toolboxen tijdens de Bewust Veilig-dag en download de Bewust Veilig-krant.

Over iets minder dan vijf weken is het op 29 maart tijd voor de Bewust Veilig-dag 2023. Honderden bedrijven in de bouw-, techniek- en onderhoudssector besteden op die dag extra aandacht aan veiligheid op het werk. Is uw bedrijf nog op zoek naar de beste manier om deze dag invulling te geven? Denk dan eens aan de online toolboxen!

Verspreid over de dag zijn er drie verschillende online toolboxen beschikbaar. We beginnen de dag met een toolbox ‘Omgaan met werkdruk’. Rond de lunchpauze is er de toolbox ‘Werken met ladders en trappen’ en in de middag organiseren we de toolbox ‘Veilige elektrische arbeidsmiddelen op je werk’. Ook in de dagen daarna zijn deze online toolboxen nog terug te kijken.

Alle toolboxen duren een half uur, waarbij het eerste deel van de toolbox vooral bestaat uit kennisoverdracht en instructie. De laatste tien minuten is er ruimte voor vragen aan de specialisten. Voor wie daarna nog vragen heeft, wordt aansluitend aan de toolbox via het Instagram-kanaal bewust_veilig nog 15 minuten doorgegaan met vragen en antwoorden.

Meer informatie en/of inschrijven
Wilt u meer weten over de toolboxen? Ga dan naar www.bewustveilig.com/toolboxen. Daar zijn in maart ook de linkjes te vinden die men nodig heeft om de toolbox bij te wonen. Ook is het mogelijk om uw gegevens achter te laten, zodat we u de linkjes in aanloop naar de dag kunnen toesturen
Bewust Veilig-krant

Inmiddels is ook de Bewust Veilig-krant gratis beschikbaar op www.bewustveilig.com/krant!

De Bewust Veilig-krant gaat net als de voorgaande edities in op verschillende gevaren die u op uw werk kunt tegenkomen. De grootste gevaren worden genoemd – soms ook risico’s die niet bij iedereen bekend zijn – en uiteraard vertelt de krant ook wat werkgevers en werknemers kunnen doen om deze gevaren in te perken.

De volgende onderwerpen komen in de Bewust Veilig-krant aan bod:

  • Gevaren bestrijden bij de bron
  • Veilig op hoogte werken
  • Snijwonden voorkomen
  • Elektrische installaties op de werkplaats
  • Veilig hijsen
  • Aanrijdingen voorkomen
  • Bouwhelmen

De Bewust Veilig-krant is vanaf nu beschikbaar op de website, in zowel A4- als A3-formaat. De krant kan gratis worden gedownload en uitgeprint om te verspreiden onder het eigen personeel. Ook is er een speciale A3-versie beschikbaar die kan worden aangeleverd bij een drukker. De krant is in liefst vijf verschillende talen beschikbaar: Nederlands, Engels, Duits, Pools en Roemeens.