Op 26 november 2009 gingen bestuurswisselingen bij de Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven (VSB) vergezeld van nieuwe ambitieuze plannen, waarmee wordt bijgedragen aan de verdere verbetering van de veiligheid van de branche. Met de update van de Richtlijn Steigers, de komst van een Richtlijn voor Betonbekistingen en Ondersteunings-constructies, een serie informatieve flyers met checklist voor het werken op hoogte en informatiebijeenkomsten voor verschillende doelgroepen, timmert de VSB het komende jaar aan de weg.

De VSB kent drie secties, waarbij in totaal 65 leden zijn aangesloten en 10 donateurs die allen producten en diensten toeleveren aan de branche. De drie secties kiezen een sectiebestuur en sectievoorzitter. Deze drie voorzitters vormen het Algemeen Bestuur van de VSB. Met het afscheid van voorzitter Ruud Stiekema (Skyworks) en penningmeester Martin Radder (Matemco) werden er in de secties nieuwe verkiezingen gehouden.

De Sectie Steigerbedrijven herkoos Jan ten Doeschate (Harsco) tot voorzitter. Het bestuur bestaat verder uit Jacob Plantinga (Rojo), Gijs Buijs (Travhydro), David de Graaf (Degraform) en Arjan Jansen (Works).

De Sectie Hoogwerkbedrijven koos Frank Klessens (Alimak HEK) tot haar nieuwe voorzitter. Van dat sectiebestuur maken verder deel uit Henk Dirks (Dirks klimmaterialen), Ed de Vries (Doornbos) en Peter Bruintjes (Altrex).

De Sectie Betonbekistingen koos als nieuwe bestuursleden Martin van Putten (Harsco) en Jos Hendriks (Miver). Het bestuur wordt verder gevormd door Jan Thomassen (NOE) en René van Zutven (Peri). Vooralsnog is Jan Thomassen voorzitter van deze sectie.

Het Algemeen Bestuur wordt gevormd door Jan ten Doeschate, Frank Klessens en Jan Thomassen (tijdelijk), aangevuld met Niko van Ruitenburg (BIS Industrial Services) namens de PR-commissie.