Op 27 april 2010 werden zo’n 50 inspecteurs van de Arbeidsinspectie bijgepraat over de stand van de techniek op het gebied van betonbekistingen en ondersteunings-constructies. In de workshops werd nader ingegaan op wandbekisting en breedplaatvloeren, vloerbekistingen en ruimtelijke ondersteuningen en op tunnelbekistingen.

Op 27 april 2010 werden zo’n 50 inspecteurs van de Arbeidsinspectie bijgepraat over de stand van de techniek op het gebied van betonbekistingen en ondersteuningsconstructies.
In de plenaire bijeenkomst werden alle deelnemers aan deze informatieve dag op het Bouw- en Infrapark in Harderwijk welkom geheten door Leo Vogelaar, namens de projectleiding van de Arbeidsinspectie.
Vervolgens werd en een tour d’horizont uitgevoerd, namens Bouwend Nederland/Komat en de VSB, door VSB-bestuurslid Jan Thomassen.

In de workshops werd nader ingegaan op wandbekisting en breedplaatvloeren, vloerbekistingen en ruimtelijke ondersteuningen en op tunnelbekistingen. De workshops werden verzorgd door deskundigen van Komat en VSB, de heren Peter Rijnbeek (BAM), Henk Speelman (Konosch), Jan Thomassen (NOE), Arie Ligthart (Doka), Jan van Helmond (Safe) en Henk Kleier Matemco). De informatieve dag vond plaats op het fraaie Bouw en Infrapark in Harderwijk, waar leden van de VSB constructies hadden opgesteld om de inhoud van de workshops nader kracht bij te zetten.

De Arbeidsinspectie start in mei dit jaar met inspectieacties gericht op betonbekistingen ondersteuningsconstructies, aan de hand van inspectiemodules die in goed overleg met Komat en VSB tot stand zijn gekomen. Eén en ander is gebaseerd op de huidige stand van de techniek.
Binnenkort zijn de definitieve versies van de inspectiemodules beschikbaar. De leden van de Komat en de VSB ontvangen daarvan automatisch een kopie. Op de website van de VSB kunnen de inspectiemodules binnenkort worden gedownload.