Sectie(s): Betonbekistingbedrijven
Subsectie(s):   –
Donateur                            Nee
Leveringsprogramma: Vollenbroek Betonbouw VOF is uw partner voor

 • inzet van Manto grootpaneel bekisting
 • ondersteuningsteiger
 • gevelsteiger
 • ondersteuningsstempels
 • verwerken van beton op de bouwplaats.
Steigerbouw (stalen steigers):   Verhuur, montage
Ondersteuningsconstructies: Verhuur, montage
Gevelonderhoudsinstallaties:  Verhuur, montage

Beschrijving

Funderingen

Met behulp van eigen funderingsbekisting, bestaande uit houten kisten met balkklemmen of systeembekisting ); ook hebben wij ervaring met de montage van PS-fundering.

Systeemvloeren

zowel kanaalplaatvloeren als breedplaatvloeren ten behoeve van de beganegrondvloer en de opvolgende verdiepingsvloeren, maar ook andere beganegrondvloersystemen vormen geen probleem. Voor breedplaatvloeren hebben wij eigen ondersteuningsmaterieel in beheer, zowel stempels (foto’s boven 10.000 stuks ) als ondersteuningssteigers.

Wanden

Voor de wandbekisting gebruiken wij het Mantosysteem van Thyssen-Hunnebeck (1.500 m2). Deze kist is eigen beheer, maar kan uitgebreid worden met ingehuurde kist(en). Tevens hebben wij ervaring met Noë-top-bekisting, Hägelebekisting en Paschalbekisting.

Prefabelementen

in combinatie met de bovengenoemde onderdelen monteren en ondersteunen wij ook prefabelementen zoals balkons, bordessen en trappen, massieve kolommen, balken en wanden, galerijplaten en balkonplaten. Ook dit wordt gerealiseerd met behulp van eigen materieel (trekdrukschoren).

Traditionele vloeren

ook in traditionele vloeren hebben wij ruime ervaring; we maken hierbij gebruik van diverse ondersteuningsmaterialen (Cuplock-steigers, baddinghout (foto 1 en 2) en dokabalken (foto 3)), betonplexplaatmateriaal en eigen stempels.
Het is voor ons ook geen enkel probleem om met uw bekistingssystemen, eventueel in combinatie met ons materieel, uw betonwerk te realiseren. Ook kunnen wij tijdens de ruwbouw zowel met uw als ons materieel de benodigde vloerrandbeveiliging monteren.

Onze belangstelling gaat niet alleen uit naar woningbouwprojecten en utiliteitsbouw. Ook over kelders en funderingen voor de particuliere woningbouw valt met ons te praten.

Steigerbouw

Zoals reeds eerder gesteld valt het bovenstaande uitstekend te combineren met steigerbouw, maar ook alléén steigerbouw willen wij graag voor u realiseren. Die afdeling van ons bedrijf kan u het volgende bieden:

 • Ondersteuningssteiger: desgewenst bouwen wij voor u van Cuplock ook ondersteuningssteigers aan de hand van berekeningen voor de benodigde drukopvang, als u dit niet in uw materieelassortiment heeft.
 • Metselsteiger: wij zijn in het bezit van Cuplocksteigers (10.000 m2) en er kan worden gebouwd in lagen van 1,5 m1, 2 m1 en 2,5 m1 met behulp van metselconsoles waarbij de gevelsteiger in één keer of in gedeelten kan worden opgetrokken. Andere mogelijkheden zijn bespreekbaar.
 • Montagesteiger: het Cuplocksysteem leent zich met behulp van bredden in plaats van balken of planken ook uitstekend voor montagesteigers. Verder beschikken wij over een lichte montagesteiger van het Asscosysteem.
 • Schildersteiger: hiervoor leent zich het Asscosyteem uitstekend, tenzij er zich veel niveauwisselingen in het maaiveld voordoen; in dat geval kunnen wij altijd nog Cuplock toepassen.

Het verwerken van beton op de bouwplaats met inzet van eigen grootpaneel bekisting en ondersteuningsmateriaal. Wij nemen een totale bouw bij de aannemer uit handen.

Referenties:

Van der Valk Hotel te Harderwijk
5200 m² parkeerkelder, dienstruimtes, vanaf de beganegrond zijn er twee verdiepinghoogte circa 3,2 en 4,8 meter. In het lage gedeelte komen hotelkamers en het hoge gedeelte diverse vergader- conferentieruimtes, een restaurant en bar. Geheel wordt 14 meter hoog.

Mezzo college te Doetinchem
Scholencomplex Mezzo college (architectuurprijs)

 • schoonwerk betonwanden
 • wand: 48 m1 lang, 9 m1 hoog in één stort

Gelre Ziekenhuis te Zutphen
Het nieuwe Gelreziekenhuis in Zutphen is het snelst gebouwde ziekenhuis van Nederland. Vollenbroek betonwerken heeft hiervan de ondersteuning van de verdiepte prefab balken, de breedplaatvloeren en de videondersteuningen voor haar rekening genomen. Tevens het leggen van de breedplaat, de balken en het afstorten daarvan. In 30 weken is hier 10.000 m2 breedplaat + 4100 m1 balken verwerkt.