Sectie(s):
Steigerbedrijven
Subsectie(s): 
Donateur: Nee
Leveringsprogramma:

SON Steigerbouw verzorgt de verhuur, montage en demontage van stalen steigers en ondersteuningsconstructies. Met het gebruik van Kwikform materiaal zijn er verschillende steigers en ondersteuningsconstructies te maken, deze steigers zijn in verschillende types onder te verdelen, de maten die we hier hebben vermeld zijn de maten die wij standaard hanteren deze kunnen in overleg ook op u wensen en eisen worden aangepast.

Metselsteiger:
Metselsteigers hebben een steigerbreedte van 1,25 meter met een 2 – planks console van 0,50 meter dit type steiger heeft dus een totale breedte van 1,75 meter. de enorm sterke staanders en kortelingen van het kwiksteigersysteem maken het mogelijk om de steenpaketten zonder aanpassingen van de vaklengtes zonder problemen op de werkvloer te plaatsen. Daarmee biedt de metselsteiger ook een solide oplossing voor het mechanisch opperen. De consoles zijn door de metselaar / voeger op de gewenste hoogte te verhangen. en bieden daardoor altijd een goede werkhoogte, de bordessen worden toegepast om de 2,00 meter.

Stucsteiger:
Stucsteigers hebben een breedte van 0,80 meter met een 1 – planks console van 0,25 meter de stucsteiger heeft dus een breedte van 1,05 meter. De stucsteiger wordt meestal uitgevoerd met een kapconstructie en steigernetten. De kapconstructie wordt altijd vervaardigd van zeer stevige zeilen zodat er droog gewerkt kan worden en dat er geen waterschade aan uw stucwerk kan ontstaan. De steigernetten zijn er in twee verschillende vormen namelijk, 50% en 90% windreductie. de procenten geven de windbestendigheid aan. De steigernetten zijn tevens bijzonder geschikt voor het beveiligen van steigers tegen vallende voorwerpen bijvoorbeeld in een winkelstraat of bij een drukke autobaan en kunnen bij elk steigertype worden toegepast.

Renovatiesteiger:
De naam zegt het al dit type steiger is bijzonder geschikt voor het renoveren van u projecten. Deze steiger wordt uitgevoerd met een breedte van 0,80 meter met een 1 – planks console van 0,25 meter de renovatiesteiger heeft dus een breedte van 1,05 meter en kan zeer snel worden opgezet en afgebroken. De bordeshoogtes en het aantal bordessen kunnen door u worden bepaald.

Steigervloer:
Tevens kunnen wij u van dienst zijn voor het monteren van verschillende steigervloeren deze kunnen bijvoorbeeld toegepast worden aan plafondwerkzaamheden. De steigervloer kan door ons op de door u gewenste hoogte gemonteerd worden en beschikt over een geheel vlakke vloer. Mede door deze vlakke vloer is op deze steiger zéér veilig en plezierig te werken. Door de vlakke vloer is het ook mogelijk om rolsteigers op de steigervloer te gebruiken.

Toepassen van krimpfolie:
SON Nederland B.V. beschikt ook over krimpfolie om de steigers geheel in te pakken het voordeel van krimpfolie is dat deze steigers 100% water- en winddicht zijn er kunnen dus bijvoorbeeld in de winter kachels toegepast worden. Krimpfolie kan bijvoorbeeld ook toegepast worden voor het stofvrij houden van een naastliggende ruimte bij sloopwerkzaamheden.

Steigers (stalen):
Verhuur, montage
Hefsteigers en liften: 
Verhuur, montage
Systeemsteigers (aluminium):
 Verhuur, montage
Ladders en trappen:
 Verhuur, montage
Hangbruginstallaties:
 Verhuur, montage
Betonbekistingen: 
 Verhuur, montage
Ondersteuningsconstructies:
 Verhuur, montage

Beschrijving

SON (Steiger Onderneming Nederland) B.V. is gespecialiseerd in de verhuur, montage en demontage van Kwikform gevelsteigers en Kwikform decking ondersteuningssteigers. Van die service kunt u doeltreffend gebruik maken want het neemt u gegarandeerd veel werk uit handen. tijd die u beter kunt besteden aan bouwkundige vraagstukken en voorbereiding. Laat alles wat met steigers te maken heeft aan ons over!

Wat SON Nederland B.V. voor u kan doen? Als we vertellen dat we alle steigerproblemen oplossen, dan is dat niets te veel gezegd. U noemt het, wij doen het! Voor elke bouw zorgen wij voor het juiste steigermateriaal en de vakopgeleide steigermonteurs. Tevens worden de Tekeningen en de werkbegeleiding door ons verzorgd. Heeft u eigen materiaal dan stellen wij desgewenst monteurs beschikbaar.

Wij hebben ruime ervaring in de bouw en de industrie. Zo hebben wij verschillende voorkomende steigers gemonteerd bij aannemers als Heijmans / Ballast Nedam / BB Hazenberg / PBO etc. Tevens hebben wij verschillende werkzaamheden verricht bij bedrijven als Unilever Bestfoods / Akzo Nobel en Fuji Film.

Veiligheid
Natuurlijk moet er ook bij SON Nederland B.V. op de veiligheid gelet worden. Daarom is SON een VCA gecertificeerd bedrijf, en wordt bij ons de veiligheid op de bouwplaats scherp in de gaten gehouden. Zo wordt bij ons elke steigerbouwer verplicht het VCA certificaat te halen.

De letters VCA staan voor Veiligheids Checklist Aannemers. De checklist is oorspronkelijk ontwikkeld door groter opdrachtgevers uit vooral de (petro) chemische industrie. Tegenwoordig verlangen ook veel opdrachtgevers in de bouwnijverheid dit certificaat. VCA is een pakket van eisen die middels vragen zijn vastgelegd. Door het beantwoorden van deze vragen kunnen aannemers gericht aandacht besteden aan veiligheid, gezondheid en milieu. De antwoorden worden gecontroleerd door een certificerend instelling.