Steigerbouw (stalen steigers):

Sectie(s):
Betonbekistingbedrijven
Subsectie(s): 
 Donateur:                   Nee
Leveringsprogramma:

Polyondersteuning
Multifunctionele Polybekistingsonderdelen geven een breed scala van toepassingsmogelijkheden.

  • Contactbekisting
  • Demontabele ondersteuningen
  • Prefab ondersteuningen

Steigers
Steigers zijn complexe constructies. Ontwerp en uitvoering vragen om grote deskundigheid in techniek en logistieke afstemming. De uiteindelijke toepassing van de steiger kent een grote variatie in gebruikers en wensen en stelt daarom steeds hogere eisen aan kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en veiligheid.

SAFE is meer dan een betrouwbare partner voor opdrachtgevers. Onze investeringen in nieuwe ontwerpen voor steigersystemen, in logistiek en in optimale communicatie met de bouwplaats zijn steeds gericht op een optimale procesbeheersing. Dit vertaalt zich in zo laag mogelijke kosten door zo efficiënt mogelijke inzet van betrouwbaar en gebruiksvriendelijk materieel.

SAFE ontwikkelt, verhuurt en verkoopt SAFE Ringscaff steigermaterieel voor metselsteigers, renovatiesteigers en ondersteuningssteigers. Naast de standaard Ringscaff systeemsteiger beschikt SAFE over enkele innovatieve, zelf ontwikkelde aanvullende toepassingen. Wat uw specifieke eisen ook zijn, wij helpen u een optimaal economische steiger te realiseren. Ons kwaliteitssysteem volgens IS) 9001 en onze VCA-certificering zijn hierbij belangrijke hulpmiddelen.

Polykolom
De Polykolom is een bekisting voor ronde kolommen gemaakt uit glasvezel versterkt polyester. Een belangrijk kenmerk is dat de cilindrische vorm uit een stuk bestaat met slechts één verticale naad welke met profielen en ankerbouten wordt dichtgeklemd. Door de flexibiliteit van de polyester wand kan de bekisting handmatig worden opengebogen waardoor deze zijdelings over de gestorte kolom kan worden weggenomen. Kraanonafhankelijkheid is hier een belangrijk voordeel. De bekisting kan tot 100 keer worden ingezet.

Activiteiten
Naast onze producten verzorgt SAFE:

  • Verhuur
  • Verkoop
  • Engineering
  • Begeleiding
  • Montage
Steigerbouw (stalen steigers):  Verkoop, verhuur, montage
Betonbekistingen: Verkoop, verhuur, montage
Ondersteuningsconstructies: Verkoop. verhuur, montage

Beschrijving

SAFE ontwerpt, verhuurt en verkoopt moderne steiger- en bekistingssystemen voor de bouw.

Onze klanten zijn vooral grote landelijk opererende bouwbedrijven, uit de woningbouw, utiliteitsbouw en de civiele bouw.

Geschiedenis:
SAFE is zestien jaar gevestigd geweest aan de Havenweg in Aarle-Rixtel. Aanvankelijk bestond SAFE uit vier personen, maar dit werd al snel uitgebreid met commercieel technisch adviseurs, tekenaars, contructeurs, magazijnmedewerkers enzovoorts. De eerste zes jaar werden tellingen en calculaties en ook de tekeningen nog met de hand gemaakt. Natuurlijk gaat ook SAFE met de tijd mee. Computers deden hun intrede, en geleidelijk groeide dit uit tot een geautomatiseerd systeem op basis van een Computer Aided Design programma (CAD). Door een gestage groei van zowel personeel, maar vooral ook de uitbreiding van het leveringsprogramma, is besloten te gaan verhuizen naar een grotere lokatie. In mei 2006 heeft men het 20-jarig jubileum gevierd in het pand aan de Beekerheide te Beek en Donk (zie ook de foto’s in het archief van deze site). Beide vestigingsplaatsen zijn overigens nu onderdeel van de gemeente Laarbeek.

Heden:
Met de zelf ontwikkelde innovatieve systemen wordt op een creatieve wijze ingespeeld op moderne inzichten t.a.v. de economische inzetbaarheid en veiligheid. Op het gebied van vloerbekistingen/ondersteuningen voor de woningbouw, utiliteitsbouw en de civiele bouw neemt SAFE met de polybekisting een belangrijke marktpositie in.

De bekistingen worden verhuurd en verkocht, waarbij een goede werkvoorbereiding en bouwplaatsbegeleiding een belangrijke toegevoegde waarde heeft.
Voor een goede afwikkeling van deze werkzaamheden heeft SAFE een gecertificeerd kwaliteitssysteem volgens ISO 9001, en is tevens VCA* gecertificeerd.