Sectie(s):
Steigerbedrijven
Subsectie(s): 
                            Nee
Leveringsprogramma: Stalen steigers
Steigerbouw (stalen steigers): 
Montage

Beschrijving

Advies

Wij geven advies voor elk facet binnen een steigerbouwproject. Ons uitgangspunt is om een efficiënte uitvoering en kostenbesparende oplossing aan te bieden. Denk daarbij aan projectplanning, materiaal- en leverancierskeuze, opslag mogelijkheden en transportvoorzieningen. Wij maken tegelijkertijd een vergelijking tussen huren of kopen van de nodige materialen. Elk steigerbouwproject moet wel voldoen aan de VGM voorschriften. Wij informeren u daar uitgebreid over. Wij denken mee over logistieke zaken.

Ontwerp

Voor het ontwerp van een steigerconstructie is gedegen vooronderzoek nodig. Er wordt gekeken naar zaken zoals; doelstelling,afmetingen, ondergrond, weersinvloeden, verwachte belasting en additionele materialen zoals krimpfolie, steigergaas, overkappingen en vangnetten. Het uittekenen van een steigerontwerp wordt detaillistisch gedaan zodat er een materiaaluittrekstaat gemaakt kan worden. Met de uiteindelijke tekening en de materiaaluittrekstaat kan een begroting worden opgesteld en het project inzichtelijk worden gemaakt. Wij begeleiden ook de inkoop van materialen.

Montage

De montage van steigersystemen vergt een goede voorbereiding om de uitvoering binnen de gestelde tijdslijn veilig te realiseren. Zaken als werkbesprekingen, voorbereiding, werkvergunningen, planning, bouwtekeningen, materiaalstaten, logistiek, uitvoeringsvolgorde vormen maar een klein onderdeel van de verantwoordelijkheden en controle binnen een montageproject. Coston Steigers heeft de vakkennis en ervaring om eenvoudige tot zeer spectaculaiire projecten van A tot Z te realiseren volgens de VGM voorschriften. Wij adviseren en begeleiden ook bij de aankoop van uw materialen.

Demontage

Bij het demonteren van een steigerconstructie is zorgvuldigheid geboden. De constructie moet systematisch worden afgebouwd voor het efficiënt sorteren en afvoeren van de materialen. Belangrijk is dat er geen schade aan de omgeving wordt aangebracht, bijvoorbeeld aan het pand of het stukadoorswerk. Wij zorgen voor een schone oplevering, zonder restmateriaal en verzendklaar voor transport. Na afloop vindt een eindcontrole plaats met u als opdrachtgever. Wij verzorgen ook het logistieke traject na de demontage.