Veilige werkplek op hoogte als specialisme

Drie secties - schatkamers voor kennis en ervaring

Bedrijven die zich richten op het monteren en demonteren van steigers, fabrikanten, leveranciers en verhuurbedrijven.

Lees verder

Bedrijven voor (de)montage en installatie van hoogwerkers, hef- en rolsteigers, personen- en goederenliften, ladders, trappen, hangbrug- of gevelonderhoudsinstallaties.

Lees verder

Bedrijven die zich richten op het fabriceren, leveren, verhuren monteren en demonteren van betonbekistingen en ondersteuningsconstructies.

Lees verder
De VSB verbetert de maatschappelijke erkenning van het vakgebied “Werken op hoogte”.

Veilig werken

Een veilige werkplek op hoogte is voor de VSB en de leden het grootste goed. Als belangenbehartiger staan veilig werken en veiligheid in alle facetten centraal.

Innoveren

De branche is voortdurend in beweging. Of het nu gaat om materiaal, technologie, vakkennis of werkprocessen: samen met de leden én de belanghebbenden wordt continu gezocht naar manieren om veiliger, duurzamer en efficiënter op hoogte te kunnen werken.

Kennis delen

VSB laat ervaringen en technische vakkennis delen en inspireert zo partijen. Leden willen trends zetten, de stand van de techniek bepalen en als eerste op de hoogte zijn van innovaties - ook via een gedegen scholingsstructuur.

Duurzaam werken

Verantwoorde bedrijfsvoering, gezond en veilig werken, vertalen zich in duurzaam inzetbaar personeel. De VSB maakt zich sterk voor goede scholing, een scherpe kijk op de arbeidsmarkt en arboregelgeving die naadloos aansluit op de praktijk.

Platformfunctie

De VSB zet zich in voor een gelijk speelveld - regionaal, nationaal en internationaal door synergie te creëren in de samenwerking met haar leden, andere belanghebbenden én overheidsinstanties. Zo ontstaat een evenwichtig en invloedrijk netwerk.

Actueel

Alle actualiteiten binnen en buiten de vereniging
Nieuws

Diefstalpreventie van steigers is binnen VSB een veelbesproken onderwerp waar al eerder steigerbedrijven en materieeldiensten gezamenlijk in optrokken. Sinds de komst van een aantal nieuwe partners staat het onderwerp weer in het middelpunt van de belangstelling. We spraken met Chris Vlaar van DVI Agency, een bedrijfsrecherchebureau voor het bedrijfsleven dat in de bouw haar sporen …

Lees verder
Nieuws

Iedereen gebruikt het: de markeringen die op steigermateriaal worden aangebracht om eigen materiaal herkenbaar te maken maar ook om om diefstal ervan onaantrekkelijk te maken en de handel in gestolen materiaal terug te dringen. Binnen VSB wordt de zogenaamde kleurcoderingstabel gehanteerd, waarin de kleuren waarmee bedrijven hun materiaal markeren, zijn opgenomen. Maar is een bepaalde …

Lees verder
Nieuws

Een opleiding in de steigerbouw is net zoiets als je rijbewijs halen. Je maakt kennis met de verkeersregels, leert autorijden van een rijinstructeur en haalt tenslotte je rijbewijs bij het CBR. Net als de automobilist heeft ook de monteur steigerbouw in spé tijdens de opleiding te maken met verschillende onafhankelijke instanties. Regelgever, toezichthouder, opleider en …

Lees verder
Nieuws

Het is tijd om het steigernet te sluiten. Vanaf vandaag start de landelijke inzameling van steigernetten als monostroom, met als doel deze netten te verwerken tot gerecycled plastic en daar nieuwe, circulaire bouwproducten van te maken. Dit initiatief van de circulaire doeners van Brokkenmákers voorkomt daarmee dat jaarlijks honderden tonnen single use plastic steigernetten na …

Lees verder
Bekijk alle nieuwsberichten

Deze bedrijven zijn al aangesloten bij de VSB

Dagelijks werken organisaties en bedrijven met VSB en VSB-leden samen.

Lees hier waar de VSB zich mee onderscheidt
Ook profiteren van de voordelen die ons krachtig netwerk biedt? Word lid